Пирожки с кайма
Необходими продукти:
550 гр пшенично брашно
3 с. л. олио за тестото + за пържене
1 яйце
250 мл газирана минерална вода
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол за тестото и за плънката - на вкус
1 - 2 глави лук
1 кг кайма
50 мл вода (в каймата)
1-2 скилидки чесън
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тесто от водата, яйцето, маслото, брашното, солта и захарта. Направете плънката: лука настържете на едро ренде, чесъна - на ситно, прибавете към тях каймата, овкусете със сол и пипер, налейте 50 мл студена вода.
Разточете тестото, изрежете кръгчета с диаметър 4-5 см. След това разточете и кръгчетата, в едната им половина сложете по една лъжица от плънката и затворете закуската с другата част от тестото. Притиснете леко с длани и изпържете в нагорещено олио от двете страни на средна температура (при затворен капак).
С плънката може да експериментирате, вкусно се получава не само с месна, но и със зеленчукова, рибена, гъбена или от различни сирена.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Бутер баница с кайма
Коментари към Пирожки с кайма