Пиле с ориз, царевица и спанак
Необходими продукти:
300 грама кафяв дългозърнест ориз
3 парчета пилешки гърди без кожа
3 кочана млечна царевица (или използвайте консервирана)
1 червена сладка чушка
1 супена лъжица пресен риган
1 скилидка чесън
1 глава лук
2-3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица смлян кимион
2-4 чаени чаши листа спанак
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност.
Зърната царевица също сварете (40 минути за тези от млади кочани и 2 часа - за старите). Ако използвате консервирана царевица, не се налага да я обработвате по никакъв начин.
Почистете чушката от дръжката и семената, нарежете я на малки кубчета. По същия начин нареже и лука.
Накълцайте ситно пресния риган, скилидката чесън намачкайте.
Пилешките гърди нарежете на едри парчета.
Сгорещете зехтина в тенджера, прибавете кубчетата лук, чушка и месото. Пържете ги, докато се зачервят. Когато това стане, прибавете ригана, солта, кимиона, чесъна и разбъркайте.
Следва да добавите царевицата и спанака в съда. Пържете до омекване на спанака и до готовност на месото.
Тогава сложете сварения ориз в съда при останалите продукти, разбъркайте, изключете котлона, затворете тенджерата с капак и оставете ястието да престои така 10 минути.
Вече може да поднесете.
Добър апетит!
Снимка: receptishi.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРДИО СЪПОРТ сироп 250 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС АНИМАЛ ПАРАД МИКС ОТ ЗЕЛЕНИ ХРАНИ таблетки * 90
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ФЕРОГРИЙН таблетки * 30
СЕЛЕСАН таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пиле с ориз, царевица и спанак