Пиле с наденица и картофи

Необходими продукти:
- 4 сурови наденици
- 2 супени лъжици зехтин
- 6 горни пилешки бутчета
- 200 грама сладки чушки почистени от семената
- 1 малка глава червен лук, нарязана
- 1/2 глава жълт лук, нарязана
- 4 големи картофа
- 2 чаени лъжици италиански микс подправки
- 2 чаени лъжици сол
- черен пипер
- магданоз
Начин на приготвяне:
Запържете наденицата, докато покафенее - аз около 3 минути от всяка страна в горещ тиган с 1 лъжица зехтин. По време на печенето, надупчете на няколко места наденицата, да се отдели от нея част от мазнината. Прехвърлете в чиния и изчакайте да се охлади достатъчно, за да може да я нарежете на парчета.
Направете по 2 разреза в бутчетата от страната на кожата.
Нарежете чушката на едро, към нея добавете двата вида лук и картофите. Прибавете към тях бутчетата, наденицата (заедно със соковете, отделени при рязането). Подправете със сол, черен пипер и италианските подправки. Полейте със зехтин.
Разбъркайте с ръце, за да се намазнят всички продукти добре.
Прехвърлете в голяма тава и подредете пилето с кожата нагоре.
Печете до готовност за около 1 час. Поръсете с магданоз и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Тортила питки с наденица и яйца
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Лимоново пиле с масло и чесън
- Пиле Лимончело
- Месо на токачка
Коментари към Пиле с наденица и картофи