Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с наденица и картофи

Пиле с наденица и картофи

Пиле с наденица и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 4 сурови наденици
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 6 горни пилешки бутчета
  • 200 грама сладки чушки почистени от семената
  • 1 малка глава червен лук, нарязана
  • 1/2 глава жълт лук, нарязана
  • 4 големи картофа
  • 2 чаени лъжици италиански микс подправки
  • 2 чаени лъжици сол
  • черен пипер
  • магданоз

Начин на приготвяне:

Запържете наденицата, докато покафенее - аз около 3 минути от всяка страна в горещ тиган с 1 лъжица зехтин. По време на печенето, надупчете на няколко места наденицата, да се отдели от нея част от мазнината. Прехвърлете в чиния и изчакайте да се охлади достатъчно, за да може да я нарежете на парчета.

Направете по 2 разреза в бутчетата от страната на кожата.

Нарежете чушката на едро, към нея добавете двата вида лук и картофите. Прибавете към тях бутчетата, наденицата (заедно със соковете, отделени при рязането). Подправете със сол, черен пипер и италианските подправки. Полейте със зехтин.

Разбъркайте с ръце, за да се намазнят всички продукти добре.

Прехвърлете в голяма тава и подредете пилето с кожата нагоре.

Печете до готовност за около 1 час. Поръсете с магданоз и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети