Пиле с маслини и макарони по сицилиански

Това пикантно ястие от пилешко месо се приготвя с домати, спанак, маслини и каперси. Опитайте маслини Каламата вместо зелени или ги комбинирайте. Сервирайте върху пълнозърнести яйчени макарони с микс от зелена салата отстрани.
Необходими продукти:
- 1 консерва домати на кубчета с чесън и зехтин
- 1 и 1/2 чаени чаши спанак, нарязан
- 1/3 чаена чаша маслини каламата (може зелени или други гръцки маслини)
- 1 супена лъжица каперси, изплакнати
- червен пипер на вкус
- 4 пилешки котлета
- черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
Разбъркайте в купа доматите, спанака, маслините, каперсите и червения пипер.
Овкусете от двете страни пилешките котлети с черен пипер. Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън и запечете котлетите за около 2 до 4 минути от всяка страна или докато покафенеят.
Полейте с доматената смес и намалете котлона, покрийте с капак и гответе, докато се свари пилешкото месо, след което сервирайте със сварени пълнозърнести макарони и микс зелена салата.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО ЗЕЛЕНЧУЦИ И МАКАРОНИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ЛАЙКА РЪЧНА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА СЪС СМЕНЯЕМИ ПРИСТАВКИ модел PM2000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ДОМАШНА ПАСТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Паста орзо със зеленчуци
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Макарони на фурна със зеленчуци и шунка
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
Коментари към Пиле с маслини и макарони по сицилиански