Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- 50 грама галета
- 2 чаени лъжички червен пушен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер и кимион
- сок от половин лимон
- 100 грама замразен грах
- 20 грама разтопено масло
- 500 грама пресни ситни картофи
- 250 грама аспержи от консерва
- 100 грама печурки
за соса
- 20 грама масло
- 1 супена лъжица брашно
- сол, черен пипер
- 500 грама кисело мляко
- 100 милилитра прясно мляко
- сок от половин лимон
Начин на приготвяне:
Изплакнете месото и го подсушете. В купичка смесете маслото, галетата, солта, черния пипер, кимиона, сока от лимона и разбъркайте.
Намажете месото с получената смес и подредете в тавичка. В тенджера загрейте масло и сотирайте картофите, граха и печурките - цели, добавете аспержите, нарязани на две и задушете за 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете зеленчуците в тавата.
Запържете брашното, комбинирайте прясното с киселото мляко, подправете със сол, черен пипер и сок от лимон. Разредете запръжката и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Залейте ястието с него, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.seasonsandsuppers.ca
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с червени картофи и зелен лук
- Печени пилешки бутчета с мед и горчица
Коментари към Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос