Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос

Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос

Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм пилешки бутчета
  • 50 грама галета
  • 2 чаени лъжички червен пушен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • черен пипер и кимион
  • сок от половин лимон
  • 100 грама замразен грах
  • 20 грама разтопено масло
  • 500 грама пресни ситни картофи
  • 250 грама аспержи от консерва
  • 100 грама печурки


за соса


  • 20 грама масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • сол, черен пипер
  • 500 грама кисело мляко
  • 100 милилитра прясно мляко
  • сок от половин лимон

 

Начин на приготвяне:

 

Изплакнете месото и го подсушете. В купичка смесете маслото, галетата, солта, черния пипер, кимиона, сока от лимона и разбъркайте.

Намажете месото с получената смес и подредете в тавичка. В тенджера загрейте масло и сотирайте картофите, граха и печурките - цели, добавете аспержите, нарязани на две и задушете за 10 минути. С помощта на решетъчна лъжица прехвърлете зеленчуците в тавата.

Запържете брашното, комбинирайте прясното с киселото мляко, подправете със сол, черен пипер и сок от лимон. Разредете запръжката и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Залейте ястието с него, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30-35 минути. Охладете, разпределете порции и поднесете.

пиле с картофи, аспержи и млечен сос

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.seasonsandsuppers.ca

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияБотаникаЛюбопитноХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниАнкетиАлтернативна медицинаСнимки