Пиле със сметана и орехи

Необходими продукти:
пилешко месо за 4 порции
2-3 с. л. брашно
2 с. л. олио
40 гр масло
1 ч. ч. гореща вода
2 с. л. горчица
1/2 ч. ч. сметана с висока масленост
кубче бульон
30 грама печени смлени орехи
4 бланширани домата (обелени)
крес салата (салата от кресон)
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Оваляйте месото в брашното, овкусете със сол и пипер, изпържете до златисто (около 10 минути) в комбинация от олиото и маслото. Сложете порциите в плитък огнеупорен съд. Разтворете кубчето бульон в горещата вода и смесете с горчицата. С тази смес полейте месото. Затворете съда с капак или покрийте с фолио и сложете да се пече във фурната при 180 градуса в продължение на 1 час. Залейте със сметаната, поръсете с натрошените орехи, украсете с доматите и салатата. Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Орехи - ползи и вреди
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Сиропиран сладкиш от орехи с коняк и канела
Коментари към Пиле със сметана и орехи