Пиле със зелен боб, бекон и царевица
Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 1 супена лъжица къри на прах
- 400 грама замразен зелен боб
- 2 кочана царевица, нарязани на дебели кръгчета (8 резена общо)
- 1/2 лимон, нарязан
- 50 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица хлебни трохи
- 2 супени лъжици олио
- 2/3 чаена чаша крема сирене
- 2 нарязани стръка зелен лук
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица сок от червено цвекло
- 1 чаена лъжица сушен риган
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Направете разрези по бутчетата и поръсете обилно с къри.
Загрейте тиган с малко мазнина и изпържете месото 5 минути от всяка страна, оставете настрана.
Сложете замразения боб в тавичка, а отгоре подредете бутчетата, резените царевица и разпръснете бекона, лимоновите резени и поръсете с хлебните трохи.
Полейте с олио и печете за 45 минути на 190 градуса.
Крема сиренето смесете с лука, пармезана, лимоновия сок, сокът от цвекло и сушения риган. Подправете с черен пипер и сол.
Сервирайте пилешкото със зелен боб и сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пиле със зелен боб, бекон и царевица