Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле със зелен боб, бекон и царевица

Пиле със зелен боб, бекон и царевица

Пиле със зелен боб, бекон и царевица - изображение

Необходими продукти:

  • 3 пилешки бутчета
  • 1 супена лъжица къри на прах
  • 400 грама замразен зелен боб
  • 2 кочана царевица, нарязани на дебели кръгчета (8 резена общо)
  • 1/2 лимон, нарязан
  • 50 грама бекон, нарязан на ситно
  • 1 супена лъжица хлебни трохи
  • 2 супени лъжици олио
  • 2/3 чаена чаша крема сирене
  • 2 нарязани стръка зелен лук
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица сок от червено цвекло
  • 1 чаена лъжица сушен риган
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Направете разрези по бутчетата и поръсете обилно с къри.

Загрейте тиган с малко мазнина и изпържете месото 5 минути от всяка страна, оставете настрана.

Сложете замразения боб в тавичка, а отгоре подредете бутчетата, резените царевица и разпръснете бекона, лимоновите резени и поръсете с хлебните трохи.

Полейте с олио и печете за 45 минути на 190 градуса.

Крема сиренето смесете с лука, пармезана, лимоновия сок, сокът от цвекло и сушения риган. Подправете с черен пипер и сол.

Сервирайте пилешкото със зелен боб и сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...Здравни съветиДиетиАнкети