Пиле със зелен боб, бекон и царевица

Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 1 супена лъжица къри на прах
- 400 грама замразен зелен боб
- 2 кочана царевица, нарязани на дебели кръгчета (8 резена общо)
- 1/2 лимон, нарязан
- 50 грама бекон, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица хлебни трохи
- 2 супени лъжици олио
- 2/3 чаена чаша крема сирене
- 2 нарязани стръка зелен лук
- 2 супени лъжици настърган пармезан
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица сок от червено цвекло
- 1 чаена лъжица сушен риган
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Направете разрези по бутчетата и поръсете обилно с къри.
Загрейте тиган с малко мазнина и изпържете месото 5 минути от всяка страна, оставете настрана.
Сложете замразения боб в тавичка, а отгоре подредете бутчетата, резените царевица и разпръснете бекона, лимоновите резени и поръсете с хлебните трохи.
Полейте с олио и печете за 45 минути на 190 градуса.
Крема сиренето смесете с лука, пармезана, лимоновия сок, сокът от цвекло и сушения риган. Подправете с черен пипер и сол.
Сервирайте пилешкото със зелен боб и сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
Коментари към Пиле със зелен боб, бекон и царевица