Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици микс от италиански подправки
- сол и черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- 4 резена зряла моцарела
- 4 резена авокадо
- 4 резена домати
- свеж босилек за поръсване
- балсамов оцет за поливане
Начин на приготвяне:
В купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина и подправките. Разбъркайте и мариновайте гърдите в сместа за 20 минути (или за 1 нощ).
Загрейте скарата на висока температура, преди да сложите пилето намалете градусите. Гриловайте месото за 10 минути от всяка страна. Преди да го свалите от скарата, върху всяко филе сложете по резен моцарела, авокадо и домат. Покрийте скарата (ако имате такава опция) за 2 минути, докато сиренето се разтопи.
Сервирайте, като полеете месото на тънки струйки с оцета и поръсите с босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО БЕРГАМОТ И ВАНИЛИЯ 500 мл
АГИВА КОЗМЕТИЧЕН КОМПЛЕКТ FRUIT SALAD МАНГО, КИВИ И АВОКАДО + ГЪБА ЗА БАНЯ
СУОНСЪН МАСЛО ОТ АВОКАДО капсули * 60
ЛАНДЖЕЛИКА БЮТИ ЕСЕНС ХИДРА СКИН ДУШ ГЕЛ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 500 мл
СЕБА МЕД КРЕМ ЗА ОЧИ Q 10 15 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 3 / 22 ПАТЛАДЖАН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Пилешко филе в млечен сос с лимон и каперси
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати