Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати

Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати

Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати - изображение

Необходими продукти:

  • 3/4 чаена чаша балсамов оцет
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 2 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжици микс от италиански подправки
  • сол и черен пипер
  • 4 броя пилешки гърди
  • 4 резена зряла моцарела
  • 4 резена авокадо
  • 4 резена домати
  • свеж босилек за поръсване
  • балсамов оцет за поливане

Начин на приготвяне:

В купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина и подправките. Разбъркайте и мариновайте гърдите в сместа за 20 минути (или за 1 нощ).

Загрейте скарата на висока температура, преди да сложите пилето намалете градусите. Гриловайте месото за 10 минути от всяка страна. Преди да го свалите от скарата, върху всяко филе сложете по резен моцарела, авокадо и домат. Покрийте скарата (ако имате такава опция) за 2 минути, докато сиренето се разтопи.

Сервирайте, като полеете месото на тънки струйки с оцета и поръсите с босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлАлт. медицинаЛюбопитноДиетиХранене при...Ботаника