Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати

Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици микс от италиански подправки
- сол и черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- 4 резена зряла моцарела
- 4 резена авокадо
- 4 резена домати
- свеж босилек за поръсване
- балсамов оцет за поливане
Начин на приготвяне:
В купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина и подправките. Разбъркайте и мариновайте гърдите в сместа за 20 минути (или за 1 нощ).
Загрейте скарата на висока температура, преди да сложите пилето намалете градусите. Гриловайте месото за 10 минути от всяка страна. Преди да го свалите от скарата, върху всяко филе сложете по резен моцарела, авокадо и домат. Покрийте скарата (ако имате такава опция) за 2 минути, докато сиренето се разтопи.
Сервирайте, като полеете месото на тънки струйки с оцета и поръсите с босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С КОФЕИН И АНАНАС 200 мл
НЕИСС БАЛСАМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ РАСТЕЖА НА КОСАТА 200 мл
ЦЕТАФИЛ ХИДРАТИРАЩ ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО 236 мл
ГЕВОЛ SPECIAL БАЛСАМ ЗА СУХА КОЖА 75 мл
МУСТЕЛА BUBBLE BATH ПЯНА ЗА ВАНА ЗА БЕБЕТА И ДЕЦА 200 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 9 / 2 ПЯСЪЧНО РУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Отглеждане на авокадо
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Булгур с пилешко и зеленчуци
Коментари към Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати