Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици микс от италиански подправки
- сол и черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- 4 резена зряла моцарела
- 4 резена авокадо
- 4 резена домати
- свеж босилек за поръсване
- балсамов оцет за поливане
Начин на приготвяне:
В купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина и подправките. Разбъркайте и мариновайте гърдите в сместа за 20 минути (или за 1 нощ).
Загрейте скарата на висока температура, преди да сложите пилето намалете градусите. Гриловайте месото за 10 минути от всяка страна. Преди да го свалите от скарата, върху всяко филе сложете по резен моцарела, авокадо и домат. Покрийте скарата (ако имате такава опция) за 2 минути, докато сиренето се разтопи.
Сервирайте, като полеете месото на тънки струйки с оцета и поръсите с босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 66 / 6 НАСИТЕНО ЧЕРВЕН
МАСЛО ОТ АВОКАДО ЗА КОЖА И КОСА 30 мл. A FOR AVOCADO
СИЙСТАРС МАГНЕТИК НОЩЕН ЛИФТИНГ КРЕМ С ПЕПТИДИ 50 мл
ВЪЗСТАНОВЯВАЩ ШАМПОАН МАНГО, КИВИ И АВОКАДО NATURE OF AGIVA FRUIT SALAD 200 мл
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ АВОКАДО 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Отглеждане на авокадо
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати