Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати
Необходими продукти:
- 3/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 2 супени лъжици мед
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 чаени лъжици микс от италиански подправки
- сол и черен пипер
- 4 броя пилешки гърди
- 4 резена зряла моцарела
- 4 резена авокадо
- 4 резена домати
- свеж босилек за поръсване
- балсамов оцет за поливане
Начин на приготвяне:
В купа смесете балсамовия оцет, чесъна, меда, зехтина и подправките. Разбъркайте и мариновайте гърдите в сместа за 20 минути (или за 1 нощ).
Загрейте скарата на висока температура, преди да сложите пилето намалете градусите. Гриловайте месото за 10 минути от всяка страна. Преди да го свалите от скарата, върху всяко филе сложете по резен моцарела, авокадо и домат. Покрийте скарата (ако имате такава опция) за 2 минути, докато сиренето се разтопи.
Сервирайте, като полеете месото на тънки струйки с оцета и поръсите с босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ БОГАТ УСПОКОЯВАЩ КРЕМ ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 50 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ 1,2,3 РИПЕЪР ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА КОСА С ГРОЗДОВО СЕМЕ 30 мл
МУСТЕЛА 2 В 1 БЕБЕШКИ ИЗМИВАЩ ГЕЛ ЗА КОСА И ТЯЛО 200 мл
СЕБА МЕД НОЩЕН КРЕМ ЗА СУХА КОЖА 50 мл
ЕЛЕА КРЕМ - БОЯ ЗА КОСА 6 / 56 СВЕТЪЛ МАХАГОН
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС СЕТ МУЛТИ - ЛИФТИНГ АНТИ - ЕЙДЖ ТЕРАПИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Авокадо - защо и как помага на здравето
- Руладини с бекон на фурна
- Отглеждане на авокадо
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
Коментари към Пиле на грил по калифорнийски с авокадо и домати