Пиле Корма (с индийски подправки и джинджифил)
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди (окло 600 грама)
- 2 супени лъжици олио
- 40 грама масло
- 2 глави лук, настъргани или нарязани на ситно
- 4 чаени лъжици джинджифилово-чеснова паста
- по 2 чаени лъжици кимион и кориандър на прах
- 1 чаена лъжица куркума
- 1/4 чаена лъжица лют червен пипер
- 2 супени лъжици чътни от манго или захар
- 300 милилитра горещ пилешки бульон
- 100 милилитра сметана
- 1-2 супени лъжици печени филирани бадеми
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на хапки около 3 сантиметра, подправете ги със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган и изпържете месото за 5-6 минути, като разбърквате периодично. Прехвърлете го в чиния и покрийте с фолио, за да не изстива.
В тигана сложете останалата мазнина и изпържете лука, докато омекне и се карамелизира, около 10 минути. Прибавете джинджифиловата паста и подправките, след минута сложете манговото чътни и бульона. Варете 5 минути, докато течността се редуцира и намалее наполовина.
Върнете месото в тигана и оставете да къкри 5-6 минути в соса.
Прибавете малко вода, ако сосът стане твърде гъст.
Гарнирайте с печените филирани бадеми и пресен кориандър при сервиране.
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пиле Корма (с индийски подправки и джинджифил)