Пилешко филе с боб, чери домати и пармезан
Необходими продукти:
4 парчета пилешко филе
400 грама консервиран боб
350 грама чери домати заедно със стръковете
80 грама настърган пармезан
5 стръка мащерка
3 стръка босилек
6 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици балсамов оцет
1/2 чаена лъжица захар
прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Подмажете подходящ съд със зехтин и подредете в него пилешкото филе. Подправете със сол и черен пипер, поръсете с настърган пармезан.
Отцедете консервирания боб от течността, изплакнете с вода и добавете при месото. Сложете чери доматите заедно със стръковете.
Смесете зехтина с балсамовия оцет, захарта и щипка сол. С този сос залейте продуктите в тавата и ги поръсете с листенцата мащерка.
Изпечете ястието в загрята фурна (при 180 градуса) в продължение на 20-25 минути.
Когато извадите от фурната, сложете листа пресен босилек и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ДИАБЕТАЛ капки 100 мл
БИОДОКТОР ДИАБЕТО солуцио 50 мл.
УРИКЛАР капсули * 30
БИОВЕА БЯЛ БОБ ЕКСТРАКТ капсули 1000 мг * 100
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
Коментари към Пилешко филе с боб, чери домати и пармезан