Пилешко филе в гъбен сос

Необходими продукти:
- 3-4 пилешки гърди без кожа
- 1 1/2 чаена чаша мътеница
- 1 чаена чаша крем супа от гъби
- 1/4 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена чаша масло, безсолно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 супена лъжица изсушен магданоз
- прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в правоъгълна форма за печене.
- Изсипете 1/2 чаена чаша мътеница в плитка чиния, а останалото количество заделете настрани.
- В друга плитка чиния смесете брашното, солта, червения и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.
- Потопете пилешките гърди в мътеницата, оваляйте ги в подправеното брашно и ги подредете във формата за печене.
- Печете в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 30 минути.
- Обърнете пилешкото филе и печете за още 15 минути.
- През това време смесете останалата мътеница с гъбената крем супа. Залейте месото и печете за около 15 минути.
- Поръсете пилешкото филе с магданоз и го поднесете с гарнитура от картофено пюре или ориз.
- Прехвърлете соса в малка каничка и го сервирайте отделно.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
Коментари към Пилешко филе в гъбен сос