Крем супа от гъби с мащерка
Необходими продукти:
250 грама пресни гъби
2 глави лук
2 супени лъжици масло
30 грама брашно
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша зеленчуков бульон
мащерка
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Почистете, измийте и нарежете гъбите на кубчета, лука обелете и накълцайте на ситно. Изпържете ги в маслото в продължение на 7 - 10 минути. Отделете част от гъбите. След това добавете брашното, пържете 1 - 2 минути и постепенно започнете да вливате зеленчуковия бульон и млякото. Нека всичко заври и изключете котлона. След като изстине малко, разбийте сместа с помощта на блендер (или миксер), овкусете със сол и черен пипер.
Затоплете малко супата, разпределете я в чинии, добавете гъбите и мащерката.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Ливадна виолетка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Свинско с гъби в сметана
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Зимна припънка, Зимненка
- Гъби портобело
Коментари към Крем супа от гъби с мащерка