Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 2 меки домата, обелени
- 1 морков, обелен и нарязан
- 50 грама зелени маслини
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 глава фенел (резене)
- няколко листенца пресен босилек
- 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
- 30 милилитра бяло вино
- 40 грама краве масло
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
В тиган с капак сложете маслото и го сгорещете. Подправете пилешките гърди със сол, черен пипер и червен пипер на вкус, оваляйте ги в брашното и ги запържете от двете страни.
Отцедете месото, оставете го настрана, а в същата мазнина сотирайте нарязан ситно фенел. Добавете морковите, нарязаните домати, маслините, чушката и подправете с наситнен пресен босилек.
Налейте бялото вино и задушете сместа на тих огън за 20 минути. Разбъркайте и добавете пилешките гърди. Гответе под капак още 10 минути и свалете ястието от котлона. Разпределете порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: innocentdelight.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИНКТУРА 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 100 мл
ПРАНАРОМ АЛЕРГОФОРС КОМФОРТ НА ОЧИТЕ И НОСА капсули * 30
СОУ СИМПЪЛ БИЛКОВ ЧАЙ ACNE GONE 100 г
БИЛКОВА СМЕС №2 150 г ЗДРАВНИЦА
НовБОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
МЕНОАЛГИН капсули * 45 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пиле с ананас по хавайски
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини