Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки гърди
- 2 меки домата, обелени
- 1 морков, обелен и нарязан
- 50 грама зелени маслини
- сол, черен пипер, червен пипер
- 1 глава фенел (резене)
- няколко листенца пресен босилек
- 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
- 30 милилитра бяло вино
- 40 грама краве масло
- 1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне:
В тиган с капак сложете маслото и го сгорещете. Подправете пилешките гърди със сол, черен пипер и червен пипер на вкус, оваляйте ги в брашното и ги запържете от двете страни.
Отцедете месото, оставете го настрана, а в същата мазнина сотирайте нарязан ситно фенел. Добавете морковите, нарязаните домати, маслините, чушката и подправете с наситнен пресен босилек.
Налейте бялото вино и задушете сместа на тих огън за 20 минути. Разбъркайте и добавете пилешките гърди. Гответе под капак още 10 минути и свалете ястието от котлона. Разпределете порции и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: innocentdelight.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КЪРМАЧКИ * 20
ПРАНАРОМ ПРАНА ББ МАСЛО ПРИ КОЛИКИ 30 мл
БИОХЕРБА РЕЗЕНЕ + ХРОМ капсули 210 мг * 100
ЛАКТЕСА ЛАКТОГОНЕН ЧАЙ ФИЛТЪР * 20
ГАЗ БИМБИ капки 30 мл НАТУРФАРМА
ЕКО БАЛАНС ДЕТОКС КОМПЛЕКС капсули * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини