Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини

Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини

Пилешко с фенел, зеленчуци и маслини - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пилешки гърди
  • 2 меки домата, обелени
  • 1 морков, обелен и нарязан
  • 50 грама зелени маслини
  • сол, черен пипер, червен пипер
  • 1 глава фенел (резене)
  • няколко листенца пресен босилек
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана ситно
  • 30 милилитра бяло вино
  • 40 грама краве масло
  • 1 супена лъжица брашно


Начин на приготвяне:


В тиган с капак сложете маслото и го сгорещете. Подправете пилешките гърди със сол, черен пипер и червен пипер на вкус, оваляйте ги в брашното и ги запържете от двете страни.

Отцедете месото, оставете го настрана, а в същата мазнина сотирайте нарязан ситно фенел. Добавете морковите, нарязаните домати, маслините, чушката и подправете с наситнен пресен босилек.

Налейте бялото вино и задушете сместа на тих огън за 20 минути. Разбъркайте и добавете пилешките гърди. Гответе под капак още 10 минути и свалете ястието от котлона. Разпределете порции и поднесете.

пилешко с фенел, зеленчуци и маслини

Бон Апети!

 

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: innocentdelight.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиБотаника