Лаврак на фурна с резене

Необходими продукти:
- 2 малки лаврака, почистени, обезкостени и нарязани наполовина
- 1 глава резене, нарязана на тънко
- 1 лимон на резени
- шепа листа пресен босилек, накъсани
- малка шепа черни маслини
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Измийте, подсушете и напълнете рибата с парчета резене, лимон и листа босилек, а остатъка подредете отстрани с маслините. Поръсете със зехтин и запечете лаврака за 30 минути или до готовност.
Сервирайте крехката риба със запечени зеленчуци и се насладете не само на вкуса, но и на всичките ползи, които ще ви достави.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Печени рибени рулца с плънка от ананас и орехи
- Риба в доматен сос с моркови и лук
- Риботерапия помага на възрастни хора при диабет и високо кръвно
- За да получите повече мастни киселини, яжте риба поне два пъти седмично
- Червена риба с ориз на фурна
- Ципура със зеленчуци и лимон на фурна
- Риба с ориз, домати, бяло вино и чесън
- Рибени гювечета с масло и зеленчуци
Коментари към Лаврак на фурна с резене