Лаврак на фурна с резене

Необходими продукти:
- 2 малки лаврака, почистени, обезкостени и нарязани наполовина
- 1 глава резене, нарязана на тънко
- 1 лимон на резени
- шепа листа пресен босилек, накъсани
- малка шепа черни маслини
- 1 супена лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Измийте, подсушете и напълнете рибата с парчета резене, лимон и листа босилек, а остатъка подредете отстрани с маслините. Поръсете със зехтин и запечете лаврака за 30 минути или до готовност.
Сервирайте крехката риба със запечени зеленчуци и се насладете не само на вкуса, но и на всичките ползи, които ще ви достави.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ТИНКТУРА 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 100 мл
ХЕРБАЛКАН УИНТЪРХЕРБ тинктура 50 мл
БИОХЕРБА 17 БИЛКИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ + ХРОМ капсули * 100
НовБОНБОНИ АЛПИ * 100
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР СРЕДНОГОРСКИ * 20 БИОПРОГРАМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Как да приготвите перфектната риба на скара
- Финокио (резене) - състав, ползи и вреди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Класически фиш енд чипс - пържени риба и картофи
- Резене, Морач, Див копър, Сминд
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Кафето, алкохолът и рибата спират развитието на множествена склероза
- Какво да правим, ако в гърлото на детето заседне рибена кост?
Коментари към Лаврак на фурна с резене