Пилешко с наденички и печени картофи
Необходими продукти:
- 500 гр. пушена наденица
- 1/2 чаена чаша фъстъчено олио
- 3/4 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1 голяма глава лук
- 1 червена чушка
- 1 чаена чаша нарязана целина (стръкове)
- 2 скилидки чесън
- 2 супени лъжици подправка "каджун"
- 1/8 чаена лъжица черен пипер
- 1 1/2 литра пилешки бульон
- 1 кг. пилешки гърди без кожа
за картофите:
- 1 1/2 кг картофи
- 1 супена лъжица фъстъчено олио
- 1 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Нарежете наденичките на кръгчета и запържете в тиган на висока температура за 7 минути от всяка страна, докато се изпържат добре. Изсипете ги в чиния.
В тенджера загрейте олиото на средна температура и добавете брашното. Бъркайте непрекъснато и оставете на котлона, докато брашното се запече и придобие карамелен цвят (това може да отнеме 15-20 минути). Когато това стане, намалете котлона и гответе още 2 минути, докато сместа стане тъмна и придобие гладка текстура.
Нарежете всички зеленчуци на ситно, а чесъна смачкайте. Добавете към брашното зеленчуците - лука, чушката, целината и чесъна. Бъркайте непрекъснато в продължение на 3 минути и постепенно налейте пилешкия бульон. Добавете колбаса и пилето, подправете с черен пипер и подправка каджун. Намалете котлона и гответе за 1 час и 30 минути, докато пилето стане готово. Извадете пилешките гърди в чиния и ги разделете на големи парчета с помощта на две вилици, след което ги върнете обратно в ястието.
Загрейте фурната на 220 градуса. Измийте и нарежете картофите, като най-добре използвайте пресни дребни картофи. Изплакнете ги добре под течаща вода. Нарежете ги на едро и ги сложете в купа. Добавете солта и олитото и разбъркайте добре. Изпечете ги за 40-45 минути, докато се покрият с хрупкава кафява коричка.
Готовото ястие сервирайте в купа, като отдолу сложете от печените картофи и добавете от супата. Хапвайте още, докато е горещо!
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВОЛКАНО ПРИСТАВКА ЗА КУХНЕНСКИ РОБОТ ЗА ПЪЛНЕНЕ НА НАДЕНИЧКИ
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Рецепти за домашен бахур
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Наденички с гъби и лук
- Тортила питки с наденица и яйца
- Запечен боб с наденица и чесън
Коментари към Пилешко с наденички и печени картофи