Пилешко с карамелизиран лук и сирене Грюер
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
- 2 супени лъжици свежа мащерка
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 1 килограм пилешки късчета
- 1/2 чаена лъжица сух риган
- 2 супени лъжици брашно
- 1 1/2 чаена чаша телешки бульон
- 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
- свежи листенца къдрав магданоз
Начин на приготвяне:
В голям тиган сложете 2 лъжици от зехтина. Сложете лука и подправете със сол, пипер и мащерка. Намалете температурата и гответе в продължение на 25 минути, докато се карамелизира и покафенее.
Сложете чесъна, разбъркайте, за да се освободи аромата му и извадете зеленчуците в чиния.
Пилешките късчета подправете със сол, пипер и риган. Поръсете месото с брашно и изпържете в същия тиган, в който сте приготвили лука, за около 8-10 минути, като добавите последната лъжица зехтин.
Излейте в тигана телешкия бульон и върнете изпържения лук. Нека сместа къкри до готовност на месото, за около 10 минути.
Поръсете със сиренето Грюер, сложете капака и задушавайте за 2 минути, до разтапяне на кашкавала.
Свалете от котлона, поръсете с накълцан на ситно магданоз и сервирайте ястието топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
Коментари към Пилешко с карамелизиран лук и сирене Грюер