Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с карамелизиран лук и сирене Грюер

Пилешко с карамелизиран лук и сирене Грюер

Пилешко с карамелизиран лук и сирене Грюер - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 голяма глава лук, нарязана на тънко
  • 2 супени лъжици свежа мащерка
  • 2 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 1 килограм пилешки късчета
  • 1/2 чаена лъжица сух риган
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 1/2 чаена чаша телешки бульон
  • 1 чаена чаша настъргано сирене Грюер
  • свежи листенца къдрав магданоз

Начин на приготвяне:

В голям тиган сложете 2 лъжици от зехтина. Сложете лука и подправете със сол, пипер и мащерка. Намалете температурата и гответе в продължение на 25 минути, докато се карамелизира и покафенее.

Сложете чесъна, разбъркайте, за да се освободи аромата му и извадете зеленчуците в чиния.

Пилешките късчета подправете със сол, пипер и риган. Поръсете месото с брашно и изпържете в същия тиган, в който сте приготвили лука, за около 8-10 минути, като добавите последната лъжица зехтин.

Излейте в тигана телешкия бульон и върнете изпържения лук. Нека сместа къкри до готовност на месото, за около 10 минути.

Поръсете със сиренето Грюер, сложете капака и задушавайте за 2 минути, до разтапяне на кашкавала.

Свалете от котлона, поръсете с накълцан на ситно магданоз и сервирайте ястието топло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиХранене при...ДиетиНовиниАнкетиСнимки