Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с броколи и пармезан в сос бешамел на фурна

Пилешко с броколи и пармезан в сос бешамел на фурна

Пилешко с броколи и пармезан в сос бешамел на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама пилешки гърди
  • 500 грама броколи
  • 50 грама пармезан
  • 50 грама галета
  • 50 грама краве масло
  • 700 милилитра сос Бешамел (да бъде с гъстота на течна сметана)
  • 1 морков
  • сол, естрагон и индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:

Обелете моркова и го нарежете на парчета. Броколите измийте и разделете на съцветия. Пригответе двата зеленчука на пара или сварете в малко количество вода до полуготовност.

Пилешките гърди измийте, нарежете на парчета, които след това превърнете в тесни ивици. Задушете ги в малко растителна мазнина, като разбърквате. Месото трябва да побелее, подсолете го.

Подмажете форма с мъничко от маслото и в нея разпределете парчетата броколи и моркови. Върху тях разпределете пилешкото, поръсете го с пресен или сушен естрагон и залейте със соса, който покрийте с галетата и настъргания пармезан.

Най-отгоре сложете останалото масло, нарязано на парченца.

Изпечете ястието в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиИсторияХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноХранене при...Алт. медицинаНовиниДиетиБотаника