Пилешко с броколи и пармезан в сос бешамел на фурна

Необходими продукти:
- 400 грама пилешки гърди
- 500 грама броколи
- 50 грама пармезан
- 50 грама галета
- 50 грама краве масло
- 700 милилитра сос Бешамел (да бъде с гъстота на течна сметана)
- 1 морков
- сол, естрагон и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете моркова и го нарежете на парчета. Броколите измийте и разделете на съцветия. Пригответе двата зеленчука на пара или сварете в малко количество вода до полуготовност.
Пилешките гърди измийте, нарежете на парчета, които след това превърнете в тесни ивици. Задушете ги в малко растителна мазнина, като разбърквате. Месото трябва да побелее, подсолете го.
Подмажете форма с мъничко от маслото и в нея разпределете парчетата броколи и моркови. Върху тях разпределете пилешкото, поръсете го с пресен или сушен естрагон и залейте със соса, който покрийте с галетата и настъргания пармезан.
Най-отгоре сложете останалото масло, нарязано на парченца.
Изпечете ястието в загрята до 200 градуса фурна за около 20 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко вретено
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко с броколи и пармезан в сос бешамел на фурна