Пилешко с бекон във вино с гъби, чесън и мащерка
Необходими продукти:
1 малко цяло пиле
120 грама бекон
250 грама дребни печурки
1 голяма глава лук
2 средни моркова
2 скилидки чесън
2 чаени чаши сухо червено вино
1 чаена чаша пилешки бульон
10 стръка мащерка
3 дафинови листа
2 супени лъжици брашно
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, сложете в голяма купа и залейте с виното. Затворете с капак и приберете в хладилника за една нощ.
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
За приготвянето на ястието използвайте подходящ съд, който след изпържването на продуктите, може да поставите във фурната.
Когато извадите месото от виното, последното съхранете. Подсушете пилешкото, подправете на вкус със смлян черен пипер и подсолете.
Бекона изпържете до образуване на хрупкава коричка и извадете в чиния.
С мазнината, която се е отделила, изпържете пилешките късчета на няколко пъти. Трябва да станат златисти.
В същия съд изсипете накълцаните лук и моркови, пържете около 5 минути. Тогава добавете ситно нарязаните скилидки чесън и гъбите. След още 5 минути пържене изсипете брашното и разбъркайте.
Върнете месото и бекона в съда при зеленчуците и гъбите, налейте виното и бульона. Сложете мащерката, дафиновите листа, малко сол и черен пипер. Затворете съда с капак и поставете във фурната за час.
Ястието е готово, може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Руладини с бекон на фурна
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пълнени люти чушки с извара в бекон
Коментари към Пилешко с бекон във вино с гъби, чесън и мащерка