Пилешко с бекон във вино с гъби, чесън и мащерка

Необходими продукти:
1 малко цяло пиле
120 грама бекон
250 грама дребни печурки
1 голяма глава лук
2 средни моркова
2 скилидки чесън
2 чаени чаши сухо червено вино
1 чаена чаша пилешки бульон
10 стръка мащерка
3 дафинови листа
2 супени лъжици брашно
зехтин
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете пилето на порции, сложете в голяма купа и залейте с виното. Затворете с капак и приберете в хладилника за една нощ.
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
За приготвянето на ястието използвайте подходящ съд, който след изпържването на продуктите, може да поставите във фурната.
Когато извадите месото от виното, последното съхранете. Подсушете пилешкото, подправете на вкус със смлян черен пипер и подсолете.
Бекона изпържете до образуване на хрупкава коричка и извадете в чиния.
С мазнината, която се е отделила, изпържете пилешките късчета на няколко пъти. Трябва да станат златисти.
В същия съд изсипете накълцаните лук и моркови, пържете около 5 минути. Тогава добавете ситно нарязаните скилидки чесън и гъбите. След още 5 минути пържене изсипете брашното и разбъркайте.
Върнете месото и бекона в съда при зеленчуците и гъбите, налейте виното и бульона. Сложете мащерката, дафиновите листа, малко сол и черен пипер. Затворете съда с капак и поставете във фурната за час.
Ястието е готово, може да поднесете с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Руладини с бекон на фурна
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Печено пиле в марината от кисело мляко, соев сос и горчица
Коментари към Пилешко с бекон във вино с гъби, чесън и мащерка