Пилешко с артишок и мариновани гъби

Необходими продукти:
- 8 броя пилешки гърди
- 2 супени лъжици масло
- 2 консерви артишок (около 200 грама всяка)
- 1 буркан от 150 грама мариновани гъби (отцедени)
- 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
- 1/3 чаена чаша брашно
- 1 1/2 чаена лъжица розмарин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В тиган разтопете маслото и запържете гърдите за кратко, за да покафенеят. Подредете ги в тавичка. Покрай тях разпръснете артишока и гъбите.
Задушете лука, докато покафенее и стане хрупкав. Добавете брашното, розмарина, солта и пипер и разбъркайте. Сипете пилешкия бульон и след като заври и започне да се редуцира, свалете от котлона и полейте върху месото.
Печете на 180 градуса за 40 минути.
По желание може да поднесете ястието с паста. Поръсете с магданоз всяка порция.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АРТИШОК + ПАПАЯ таблетки * 160 SANCT BERNHARD
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ЕКО МЕДИКА СИРОП ОТ АРТИШОК 500 мл
АНАКА 3 ЗА ОПТИМАЛНО ТЕГЛО флакон 25 мл * 14
ВЕГАВЕРО АРТИШОК + ЧЕРНА РЯПА капсули * 90
ХЕПАРИКСИН тинктура 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Артишок - полезни свойства и противопоказания
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Добавки за здрав черен дроб (хепатопротектори)
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко с артишок и мариновани гъби