Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко с артишок и мариновани гъби

Пилешко с артишок и мариновани гъби

Пилешко с артишок и мариновани гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 8 броя пилешки гърди
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 консерви артишок (около 200 грама всяка)
  • 1 буркан от 150 грама мариновани гъби (отцедени)
  • 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
  • 1/3 чаена чаша брашно
  • 1 1/2 чаена лъжица розмарин
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

В тиган разтопете маслото и запържете гърдите за кратко, за да покафенеят. Подредете ги в тавичка. Покрай тях разпръснете артишока и гъбите.

Задушете лука, докато покафенее и стане хрупкав. Добавете брашното, розмарина, солта и пипер и разбъркайте. Сипете пилешкия бульон и след като заври и започне да се редуцира, свалете от котлона и полейте върху месото.

Печете на 180 градуса за 40 минути.

По желание може да поднесете ястието с паста. Поръсете с магданоз всяка порция.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноПрезентацииЛайфстайлБотаникаЛечения