Пилешко с артишок и балсамов оцет
През седмицата обикновено нямаме време за губене и вечерята често бива пренебрегната, за да спестим време. Има обаче редица ястия, които се приготвят за половин час и са много вкусни. Такова е и нашето предложение, приготвянето отнема не повече от 30-35 минути, като по време на приготвянето му, ще имате възможност и да направите салата.
Необходими продукти:
- 8 броя горни пилешки бутчета
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица олио
- 1 глава лук, тънко нарязана
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- 1/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица италиански микс подправки
- 1/4 чаена чаша маслини, без костилка
- 1 консерва артишок (400 грама)
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер.
Загрейте голям тиган, запържете месото за 4 минути от всички страни, докато покафенее. Извадете в чиния.
В тигана изпържете лука, докато омекне. Добавете доматите, балсамовия оцет, меда, италианските подправки, артишока и маслините. След като течността заври, върнете месото в тигана.
Покрийте с капак и варете 20 минути.
Сервирайте ястието топло.
sandersonfarms.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешко с артишок и балсамов оцет