Пилешко с артишок и балсамов оцет

През седмицата обикновено нямаме време за губене и вечерята често бива пренебрегната, за да спестим време. Има обаче редица ястия, които се приготвят за половин час и са много вкусни. Такова е и нашето предложение, приготвянето отнема не повече от 30-35 минути, като по време на приготвянето му, ще имате възможност и да направите салата.
Необходими продукти:
- 8 броя горни пилешки бутчета
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица олио
- 1 глава лук, тънко нарязана
- 1 консерва от 400 грама нарязани домати
- 1/4 чаена чаша балсамов оцет
- 1 супена лъжица мед
- 1 супена лъжица италиански микс подправки
- 1/4 чаена чаша маслини, без костилка
- 1 консерва артишок (400 грама)
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер.
Загрейте голям тиган, запържете месото за 4 минути от всички страни, докато покафенее. Извадете в чиния.
В тигана изпържете лука, докато омекне. Добавете доматите, балсамовия оцет, меда, италианските подправки, артишока и маслините. След като течността заври, върнете месото в тигана.
Покрийте с капак и варете 20 минути.
Сервирайте ястието топло.
sandersonfarms.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
Коментари към Пилешко с артишок и балсамов оцет