Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешко със зелен боб и сос с тахан

Пилешко със зелен боб и сос с тахан

Пилешко със зелен боб и сос с тахан - изображение

Необходими продукти:

  • 8 пилешки горни бутчета
  • 1 супена лъжица кимион
  • 2 чаени лъжици сушена мащерка
  • 2 чаени лъжици червен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 220 грама замразен зелен боб
  • 4 малки глави лук, нарязани на четвъртинки
  • 1 1/4 чаена чаша пилешки бульон
  • 1/3 чаена чаша тахан
  • 1/4 чаена чаша сок от лимон

Начин на приготвяне:

Подправете месото със сол и черен пипер. Добавете още мащерка, кимион и червен пипер, добре втрийте подправките в месото.

В тиган сложете 2 супени лъжици зехтин и ги загрейте. Изпържете месото за 5-7 минути от двете страни, докато придобие златиста коричка. Прехвърлете в чиния.

Върнете тигана на котлона. Добавете лука и зеления боб, посолете. Пържете, докато лукът покафенее. Върнете месото в тигана, както и соковете, които е отпуснало в чинията. Сипете 1 чаша бульон и варете за 6-8 минути, до готовност на месото.

Прехвърлете месото и зеленчуците в чиния с помощта на решетъчна лъжица. Разбъркайте тахана с останалия бульон и лимоновия сок и сипете в тигана. Разбъркайте и върнете месото и зеленчуците обратно. Поръсете с лимонова кора и сервирайте ястието със свежи резени лимон.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ДиетиАнкети