Пилешко със зелен боб и сос с тахан
Необходими продукти:
- 8 пилешки горни бутчета
- 1 супена лъжица кимион
- 2 чаени лъжици сушена мащерка
- 2 чаени лъжици червен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
- 220 грама замразен зелен боб
- 4 малки глави лук, нарязани на четвъртинки
- 1 1/4 чаена чаша пилешки бульон
- 1/3 чаена чаша тахан
- 1/4 чаена чаша сок от лимон
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и черен пипер. Добавете още мащерка, кимион и червен пипер, добре втрийте подправките в месото.
В тиган сложете 2 супени лъжици зехтин и ги загрейте. Изпържете месото за 5-7 минути от двете страни, докато придобие златиста коричка. Прехвърлете в чиния.
Върнете тигана на котлона. Добавете лука и зеления боб, посолете. Пържете, докато лукът покафенее. Върнете месото в тигана, както и соковете, които е отпуснало в чинията. Сипете 1 чаша бульон и варете за 6-8 минути, до готовност на месото.
Прехвърлете месото и зеленчуците в чиния с помощта на решетъчна лъжица. Разбъркайте тахана с останалия бульон и лимоновия сок и сипете в тигана. Разбъркайте и върнете месото и зеленчуците обратно. Поръсете с лимонова кора и сервирайте ястието със свежи резени лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешко със зелен боб и сос с тахан