Пилешко със зеленчуци на фурна
Необходими продукти:
4 парчета пилешко месо (бутчета)
600 милилитра пилешки бульон
4 големи обелени картофа, нарязани на едри парчета
250 грама моркови, нарязани на дебели кръгчета
2 стръка целина, нарязани на дебели кръгчета
120 грама бекон, нарязан на ивици
1 глава лук, нарязан на кръгчета
2 супени лъжици зехтин
30 грама брашно
2 супени лъжици нарязан магданоз
1 кафена лъжичка мащерка
2 дафинови листа
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Вземете голяма тенджера, в която налейте зехтина, а в него изпържете бутчетата от двете страни в продължение на около 15 - 20 минути и извадете месото от тенджерата. В същата мазнина изпържете бекона, морковите, целината и лука до златисто. Извадете всичко от тенджерата. Премахнете мазнината от сока, който остава и в него изсипете брашното. Пържете 3 - 5 минути, бъркайки непрекъснато. Добавете бульона, разбъркайте, сложете сол, пипер и нека сместа се вари известно време. След това прибавете дафиновите листа, мащерката и магданоза. Върнете обратно в тенджерата месото, морковите, целината и лука, добавете нарязаните картофи и оставете всичко да заври. Затворете съда с капак и сложете ястието да се приготвя в предварително загрята фурна в продължение на 90 минути.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Пилешко със зеленчуци на фурна