Пилешко на фурна с карфиол и сос от тахан
Необходими продукти:
- 1 карфиол, нарязан на розички
- 2 глави червен лук, нарязани на четвъртинки
- 8 горни пилешки бутчета
- 330 грама чери домати
- по 1 чаена лъжица кимион, кориандър и пушен червен пипер
- 1/2 чаена лъжица куркума
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
- щипка канела и бахар
- 3 супени лъжици зехтин
- 100 грама бейби спанак
за соса:
- 25 грама тахан
- 125 грама кисело мляко
- 1/2 люта чушка
- 30 грама свеж кориандър
- шепа магданоз
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Сложете в тава карфиола, лука, месото и доматите. Поръсете с всички подправки и полейте със зехтина (единствено трябва да ви остане спанака).
Покрийте с фолио и печете 45 минути, след което допечете още 25 без покритие.
Междувременно пригответе соса, като смелите всички продукти за него в кухненси робот до получаването на еднородна смес. Пюрето трябва да е много течно и гладко.
Когато месото е готово, добавете спанака и разбъркайте, от топлината той веднага ще се стопи.
Полейте щедро със соса с тахан и сервирайте.
Източник:
realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешко на фурна с карфиол и сос от тахан