Пилешки филета панирани в смлени бадеми
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди, разрязани хоризонтално, за да се получат две филета
- 1/4 чаена чаша прясно мляко
- 2 яйца
- 1 чаена чаша панко галета
- 2/3 чаена чаша печени бадеми, фино смлени
- 2 чаени лъжици подправка за барбекю
- 1/4 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
Застелете с фолио тава, а отгоре поставете решетка за печене, която леко намазнете (може да използвайте и готварски спрей, ако разполагате с такъв).
Разбъркайте яйцата и млякото.
Смесете галетата, бадемите и 1 лъжица от барбекю подправката.
Поставете пилешките филета между два листа найлоново фолио и разточете с точилка, или внимателно начукайте с чук за пържоли, за да се изтънят.
Подправете със сол, черен пипер и останалата подправка за барбекю.
Филетата оваляйте в брашно, потопете в яйцата, а накрая в галетата и бадемите.
Подредете в приготвената тава върху решетката. Напръскайте отново със спрей или леко и внимателно полейте със съвсем малко мазнина.
Печете 20 минути до готовност на месото.
sandersonfarms.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки филета панирани в смлени бадеми