Домашна подправка за барбекю

Обичате ли сладкия вкус на подправките за барбекю, но не искате да използвате готови миксове с различни ненужни добавки? В такъв случай си пригответе сами подправка за месо, която може да добавяте както при печене, така и при скара.
Подправката подхожда на всеки вид месо, както и на зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша червен пипер
- 1 супена лъжица сол, лют червен и сладък пипер, чесън и лук на прах
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички подправки, може да ги сложите в плътно затворено бурканче и енергично да разклатите, за да се разнесат вкусовете.
Съхранявайте в плътно затворено бурканче или във фризера, ако не планирате да използвате редовно.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛ ХИМАЛАЯ ЕДРА 250 гр. ЗЕМЕЛА
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г
ПРОМОКОНОПЕНО СЕМЕ БЕЛЕНО 200 г ЗДРАВНИЦА
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
АРОМАНДИСЕ МИКС ОТ ПОДПРАВКИ ГАРАМ МАСАЛА прах 35 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Домашна италианска подправка
- Ким
- Копър
- Приготвяне на креолски микс подправка каджун
Коментари към Домашна подправка за барбекю