Домашна подправка за барбекю

Обичате ли сладкия вкус на подправките за барбекю, но не искате да използвате готови миксове с различни ненужни добавки? В такъв случай си пригответе сами подправка за месо, която може да добавяте както при печене, така и при скара.
Подправката подхожда на всеки вид месо, както и на зеленчуци.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша червен пипер
- 1 супена лъжица сол, лют червен и сладък пипер, чесън и лук на прах
Начин на приготвяне:
Смесете добре всички подправки, може да ги сложите в плътно затворено бурканче и енергично да разклатите, за да се разнесат вкусовете.
Съхранявайте в плътно затворено бурканче или във фризера, ако не планирате да използвате редовно.
Източник:
allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Миск от подправки Old Bay
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Рецептите на Джейми Оливър: Пържено пиле
- Шишчета от сьомга с лимон
- Панирано пилешко филе на фурна
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Сух сос Ранч - подправка
- Лимонов ориз с чесън и подправки
- Ориз с билки и зелени подправки
- Хляб на ветрило с кашкавал, подправки и чесън
Коментари към Домашна подправка за барбекю