Пилешки крокети с кашкавал и гъби
Необходими продукти:
500 грама пилешка кайма
50 грама кашкавал
2 скилидки чесън
консервирани гъби
2 яйца
2 чаени чаши галета
няколко супени лъжици брашно (преценете точното количество в момента на приготвянето)
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала и го смесете с каймата, добавете намачканите скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре.
Изсипете галетата в подходяща чиния, яйцата разбийте в купа.
Оформете топчета от каймата с навлажнени ръце, сплескайте леко и в средата на всяко сложете по една цяла гъба. Оформете крокети, "обличайки" гъбите в каймата.
Оваляйте всяка хапка първо в брашно, след това потопете в разбитите яйца и завършете с галетата.
Изпържете на няколко пъти в достатъчно количество нагорещено олио, докато се образува златиста коричка (около 5 минути).
Готовите крокети изваждайте с помощта на решетъчна лъжица върху хартия, която да попие излишната мазнина.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки крокети с кашкавал и гъби