Пилешки крокети с гъбена плънка
Необходими продукти:
400 грама пилешко филе
1 глава лук
1 супена лъжица галета
сол и черен пипер на вкус
За плънката:
гъби печурки
За панировката:
брашно
яйце
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го смелете заедно с пилешкото филе. Подправете на вкус и добавете галетата. Разбъркайте и оставете каймата да си почива, а пред това време измийте гъбите, подсушете ги и отрежете крачетата им.
Намокрете дланите си със студена вода и оформете слой от каймата. С средата сложете гъба и я увийте с пилешкото.
Придайте кръгла форма и оваляйте първо в брашно, след това потопете в разбито яйце и завършете панировката с галета.
Изпържете крокетите в голямо количество нагорещено олио.
Добър апетит!
Снимка: kitchensecrets4you.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки крокети с гъбена плънка