Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос

Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос

Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешки дробчета
  • 1 супена лъжица мед
  • 40 милилитра соев сос
  • 150 грама кромид лук
  • 150 грама пресни сурови моркови
  • 100 грама зелен лук
  • черен пипер, олио и сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Морковите и кромида обелете. Оранжевите зеленчуци нарежете на дълги тънки парчета, лука на четвъртинки, а чесъна наситнете.

Сгорещете олио в тиган и в него изсипете зеленчуците. Пържете ги в продължение на 5-10 минути и тогава към тях прибавете дробчетата и меда, налейте соевия сос и коняка.

Затворете съда с капак и задушете продуктите на бавен огън за 15 минути (разбърквайте периодично).

Нарежете едро зеления лук, изсипете го в тигана пет минути преди дробчетата да бъдат готови и разбъркайте отново.

Ястието е готово за поднасяне.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zakupka.tv

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти