Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 1 супена лъжица мед
- 40 милилитра соев сос
- 150 грама кромид лук
- 150 грама пресни сурови моркови
- 100 грама зелен лук
- черен пипер, олио и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Морковите и кромида обелете. Оранжевите зеленчуци нарежете на дълги тънки парчета, лука на четвъртинки, а чесъна наситнете.
Сгорещете олио в тиган и в него изсипете зеленчуците. Пържете ги в продължение на 5-10 минути и тогава към тях прибавете дробчетата и меда, налейте соевия сос и коняка.
Затворете съда с капак и задушете продуктите на бавен огън за 15 минути (разбърквайте периодично).
Нарежете едро зеления лук, изсипете го в тигана пет минути преди дробчетата да бъдат готови и разбъркайте отново.
Ястието е готово за поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: zakupka.tv
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Пилешки дробчета с чесън и лук в ароматен сос
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Омлет с пилешки дробчета и печурки на фурна
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
Коментари към Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос