Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна

Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна

Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 2 чаени чаши сварена елда
  • 400 грама печурки
  • 400 грама пилешки дробчета
  • 3 средни глави лук
  • 1 неголям морков
  • сол на вкус

 пилешки дробчета

Начин на приготвяне:

Измийте добре дробчетата и ги сложете в тиган. Залейте ги с вода, която трябва само да ги покрие и поставете върху котлона, за да кипне.

пилешки дробчета

Пет минути по-късно отцедете течността, а дробчетата запържете в олио, след това налейте съвсем малко вода и нека се задушават на бавен огън.

пилешки дробчета

Към тях прибавете две от трите ситно нарязани глави лук.

лук

Настъргания морков и подсолете.

морков

Разбъркайте старателно продуктите.

дробчета

Оставете ястието да се задушава под капак 30 минути.

Междувременно измийте добре печурките, нарежете ги ситно и изпържете отделно в олио. Добавете останалия лук, затворете съда и нека се задушават до готовност, като налейте малко вода при необходимост.

гъби

Щом гъбите и дробчетата бъдат готови, смесете ги, сложете и сварената елда.

гъби

Разбъркайте и подсолете допълнително, ако желаете.

елда

дробчета

Задушете ястието до сгъстяване, след това затворете съда с капак, поставете във фурната за кратко.

дробчета

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: top-blyud.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитно