Пилешки дробчета с гъби и бяло вино
Необходими продукти:
500 грама пилешки дробчета
500 грама гъби по ваш избор
3 сантиметра корен джинджифил
3 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
100 милилитра сухо бяло вино
зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте джинджифила, настържете го. Изпържете със ситно нарязания чесън и прибавете гъбите.
Нека всичко се приготвя в продължение на 10 минути, след което изсипете дробчетата, нарязани предварително на 2-3 части, магданоза. 2-3 минути по-късно подсолете на вкус и налейте бялото вино.
Оставете продуктите на котлона, докато течността се изпари. Тогава ястието е готово.
Поднесете с кисели краставички.
Добър апетит!
Снимки: ru.geniuscook.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пилешки дробчета с чесън и лук в ароматен сос
- Пилешки дробчета в яйчена панировка
- Салата от глухарчета с пилешки дробчета и сварени яйца
- Пилешки дробчета в сос от сметана и майонеза
Коментари към Пилешки дробчета с гъби и бяло вино