Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино
Необходими продукти:
- 1/2 килограм пилешки дробчета
- 2 глави стар лук
- 1 чаена чаша червено вино с добро качество
- 3 супени лъжици сладко от лук
- кафява захар при необходимост
- черен и червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Запържете дробчетата от двете страни и ги извадете в чиния.
Нарежете главите лук, изсипете в същия тиган и приготвяйте, докато стане златист.
След това подправете с черен пипер и сол, добавете сладкото от лук, налейте виното и оставете сместа върху котлона до омекване на лука.
Ако лукът не е готов, а виното се е изпарило, налейте още малко от алкохолната напитка. Опитайте соса на вкус и добавете малко кафява захар (или от сладкото), ако се усеща винената киселина.
Поръсете с червения пипер и изсипете дробчетата върху соса. Нека се приготвят около 5-7 минути и изключете котлона.
Може да поднесете ястието с гарнитура от картофено пюре.
Ако ви остане известно количество, превърнете в пастет, като добавите запържени моркови и смелите всичко с помощта на блендер.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: holyfood.livejournal.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пилешки дробчета със зеленчуци на фурна
- Пилешки дробчета с елда, гъби и лук на фурна
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки дробчета в карамелен сос от мед и червено вино
- Салата от пилешки дробчета със сирене, грозде и праз
Коментари към Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино