Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино

Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино

Задушени пилешки дробчета в сос от сладко от лук и червено вино - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм пилешки дробчета
  • 2 глави стар лук
  • 1 чаена чаша червено вино с добро качество
  • 3 супени лъжици сладко от лук
  • кафява захар при необходимост
  • черен и червен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Запържете дробчетата от двете страни и ги извадете в чиния.

пилешки дробчета

Нарежете главите лук, изсипете в същия тиган и приготвяйте, докато стане златист.

лук

След това подправете с черен пипер и сол, добавете сладкото от лук, налейте виното и оставете сместа върху котлона до омекване на лука.

Ако лукът не е готов, а виното се е изпарило, налейте още малко от алкохолната напитка. Опитайте соса на вкус и добавете малко кафява захар (или от сладкото), ако се усеща винената киселина.

Поръсете с червения пипер и изсипете дробчетата върху соса. Нека се приготвят около 5-7 минути и изключете котлона.

пилешки дробчета

Може да поднесете ястието с гарнитура от картофено пюре.

Ако ви остане известно количество, превърнете в пастет, като добавите запържени моркови и смелите всичко с помощта на блендер.

морков

пастет


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: holyfood.livejournal.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти