Пилешки гърди с бекон и лук
Необходими продукти:
- 4 пилешки гърди без кожа
- 1/4 чаена лъжица сол
- 1/4 чаена лъжица лимонов пипер
- 1 супена лъжица олио
- 8 тънки резена бекон
- 1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша сирене Монтерей Джак, настъргано
Начин на приготвяне:
Подправете месото със сол и с лимоновия пипер. В тиган загрейте мазнината и изпържете месото за 6-8 минути на страна. Свалете от котлона и го поддържайте топло (най-добре да го приберете в подгрята на 100 градуса фурна).
В същия тиган изпържете бекона, докато стане хрупкав, извадете го в чиния с постлана лист кухненска хартия.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешки гърди с бекон и лук