Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки гърди с бекон и лук

Пилешки гърди с бекон и лук

Пилешки гърди с бекон и лук - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки гърди без кожа
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • 1/4 чаена лъжица лимонов пипер
  • 1 супена лъжица олио
  • 8 тънки резена бекон
  • 1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 1/2 чаена чаша сирене Монтерей Джак, настъргано

Начин на приготвяне:

Подправете месото със сол и с лимоновия пипер. В тиган загрейте мазнината и изпържете месото за 6-8 минути на страна. Свалете от котлона и го поддържайте топло (най-добре да го приберете в подгрята на 100 градуса фурна).

В същия тиган изпържете бекона, докато стане хрупкав, извадете го в чиния с постлана лист кухненска хартия.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasteofhome.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти