Лимонов пипер
Необходими продукти:
- 8 лимона - корите
- 6 стръка мащерка
- 2 супени лъжици кориандър на зърна
- 1/2 чаена чаша микс от пипер (шарен пипер)
- 1/4 чаена чаша сол
- 2 супени лъжици кафява захар
Начин на приготвяне:
Настържете корите на лимоните, като използвате само жълтата част, но не и бялата.
Добавете към тях мащерката - само листенцата, кориандъра и шарения пипер.
Разбъркайте добре сместа с ръце и я прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Разпръснете продуктите по цялата тава, възможно най-тънко и печете на 120 градуса за 1 час. Извадете от фурната и оставете подправките да изстинат, след което смелете в мелачка.
Към сместа добавете солта и захарта. Съхранявайте в плътно затворен съд на тъмно до 2 месеца.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: Youtube/TheOfficialHungry
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЬО ШАМО МЪЖКА ТОАЛЕТНА ВОДА DELUXE 85 мл
КИНЕТИКС ЛОСИОН ЗА РЪЦЕ И ТЯЛО ПИПЕР И КЕДЪР 250 мл
ФЛУЕНД ЕКСТРИЙМ сироп 150 мл SUN WAVE
АРОМАНДИСЕ ХИЛДЕГАРДЕ АРОМАТНА МОРСКА СОЛ С ПОДПРАВКИ 100 г
ПРОМОХИМАЛАЯ КОФЛЕТ пастили * 10
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН БЛЕКВАЙЛЕР ШРЕД ШОТ СТЪКЛО 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Отглеждане на лимон
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Кава-кава, Кава, Метистинов пипер
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Отстранете камъните от бъбреците за 6 дни с бира, лимон и зехтин
- Как да свалим високата температура с лимон
- Как да извлечем по-голямо количество сок от лимон?
- Филе от риба на тиган с масло и билки
Коментари към Лимонов пипер