Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета
- 2 супени лъжици соев сос
- 2-3 супени лъжици доматено пюре
- 2-3 супени лъжици ягодово сладко
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- подправки (каквито предпочитате)
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета измийте и подушете, сложете ги в купа и поръсете с предпочитани подправки.

Налейте соевия сос, сложете доматеното пюре и ягодовото сладко (най-добре прясно сварено).

Разбъркайте и оставете бутчетата на студено място да се мариноват в продължение на 1-2 часа.

Застелете с фолио дъното на тава и върху листа сложете пилешкото заедно с маринатата.

Изпечете ги за 40-50 минути във фурната при 180 градуса.

Поднесете ястието топло с любимата си гарнитура.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
Коментари към Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)