Пилешки бутчета с чери домати и тиквички
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки горни бутчета
- 1 голяма тиквичка, нарязана на полумесеци
- 200 грама чери домати
- пармезан и босилек за сервиране
за мариноването на месото:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата като смесете зехтина, балсамовия оцет и горчицата. Потопете бутчетата в сместа, и ги оставете да поемат от маринатата за 30 минути до 4 часа в хладилник.
Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган с огнеупорна дръжка. Извадете месото от соса, в койето сте го мариновали и го подправете със сол и черен пипер. Запържете го в тигана за около 6 минути на страна.
Разпръснете тиквичките и доматите около месото, подправете зеленчуците и прехвърлете ястието да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.
При сервиране, поръсете пилешкото с малко фино настърган пармезан и нарязани на лентички листенца пресен босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИМУНЕЙС ЕКСТРА ЗАЩИТА таблетки * 30 ВИТАБИОТИКС
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
НАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЕСТРОСЕНС капсули 343 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пилешко филе Капрезе
- Запечено сирене с лук и домати
- Домат
- Пица с кайма
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Как доматите влизат в менюто на европейците
Коментари към Пилешки бутчета с чери домати и тиквички