Пилешки бутчета с чери домати и тиквички

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки горни бутчета
- 1 голяма тиквичка, нарязана на полумесеци
- 200 грама чери домати
- пармезан и босилек за сервиране
за мариноването на месото:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 супени лъжици балсамов оцет
- 1 супена лъжица дижонска горчица
Начин на приготвяне:
Пригответе маринатата като смесете зехтина, балсамовия оцет и горчицата. Потопете бутчетата в сместа, и ги оставете да поемат от маринатата за 30 минути до 4 часа в хладилник.
Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган с огнеупорна дръжка. Извадете месото от соса, в койето сте го мариновали и го подправете със сол и черен пипер. Запържете го в тигана за около 6 минути на страна.
Разпръснете тиквичките и доматите около месото, подправете зеленчуците и прехвърлете ястието да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.
При сервиране, поръсете пилешкото с малко фино настърган пармезан и нарязани на лентички листенца пресен босилек.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
КАРЛ МИНК ЛИКОПЕН + АНТИОКСИДАНТИ капсули * 100
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
СУРОВАТЪЧЕН ПРОТЕИН прах неовкусен 1кг НАТУРАЛ ФАКТОРС
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Домат
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Класическa рецептa за домашен кетчуп
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Сос от печени домати с чесън и босилек
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
Коментари към Пилешки бутчета с чери домати и тиквички