Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с чери домати и тиквички

Пилешки бутчета с чери домати и тиквички

Пилешки бутчета с чери домати и тиквички - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешки горни бутчета
  • 1 голяма тиквичка, нарязана на полумесеци
  • 200 грама чери домати
  • пармезан и босилек за сервиране

за мариноването на месото:

  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 2 супени лъжици балсамов оцет
  • 1 супена лъжица дижонска горчица

Начин на приготвяне:

Пригответе маринатата като смесете зехтина, балсамовия оцет и горчицата. Потопете бутчетата в сместа, и ги оставете да поемат от маринатата за 30 минути до 4 часа в хладилник.

Загрейте 2 лъжици зехтин в тиган с огнеупорна дръжка. Извадете месото от соса, в койето сте го мариновали и го подправете със сол и черен пипер. Запържете го в тигана за около 6 минути на страна.

Разпръснете тиквичките и доматите около месото, подправете зеленчуците и прехвърлете ястието да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.

При сервиране, поръсете пилешкото с малко фино настърган пармезан и нарязани на лентички листенца пресен босилек.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛайфстайлДиетиНовиниАнкети