Пилешки бутчета с червени боровинки и розмарин
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама пилешки бутчета (горни)
- 2 супени лъжици масло
- 1/2 чаена чаша свежи червени боровинки
- 1/3 чаена чаша балсамов оцет
- 2 накълцани на ситно скилидки чесън
- 6 стръка розмарин - свежи
- 2 стръка мащерка
- 1 супена лъжица кафява захар
- настъргана кората на 1 портокал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 325 градуса.
В голям огнеупорен тиган сложете зехтин и го загрейте. Добавете месото с кожата надолу и пържете за около 4-5 минути, докато стане златиста и хрупкава. Извадете го в чиния, като го обърнете вече с кожата нагоре, за да не омекне от топлината.
Разтопете маслото в същия тиган, добавете боровинките, балсамовия оцет, чесъна, захарта и портокаловата хора. Върнете месото в тигана (с кожата нагоре) и разпръснете билките около него. Оставете да къкри, докато течността започне да се сгъстява - около 5 до 10 минути.
Прехвърлете във фурната и печете до готовност на месото за още 18-25 минути.
Сервирайте ястието топло.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
Коментари към Пилешки бутчета с червени боровинки и розмарин