Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с червени боровинки и розмарин

Пилешки бутчета с червени боровинки и розмарин

Пилешки бутчета с червени боровинки и розмарин - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама пилешки бутчета (горни)
  • 2 супени лъжици масло
  • 1/2 чаена чаша свежи червени боровинки
  • 1/3 чаена чаша балсамов оцет
  • 2 накълцани на ситно скилидки чесън
  • 6 стръка розмарин - свежи
  • 2 стръка мащерка
  • 1 супена лъжица кафява захар
  • настъргана кората на 1 портокал

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 325 градуса.

В голям огнеупорен тиган сложете зехтин и го загрейте. Добавете месото с кожата надолу и пържете за около 4-5 минути, докато стане златиста и хрупкава. Извадете го в чиния, като го обърнете вече с кожата нагоре, за да не омекне от топлината.

Разтопете маслото в същия тиган, добавете боровинките, балсамовия оцет, чесъна, захарта и портокаловата хора. Върнете месото в тигана (с кожата нагоре) и разпръснете билките около него. Оставете да къкри, докато течността започне да се сгъстява - около 5 до 10 минути.

Прехвърлете във фурната и печете до готовност на месото за още 18-25 минути.

Сервирайте ястието топло.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлБотаникаХранене при...ДиетиАнкети