Пилешки бутчета с плънка от пармезан и хляб
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета без кост
За плънката:
- 1 връзка магданоз
- 1-2 неголеми филии бял хляб
- 1/4 чаена чаша пармезан (или кашкавал)
- 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
- по 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Изсушете леко хляба във фурната или използвайте тостер за целта. Натрошете филиите или смелете в блендер.
Смесете трохите с настърганите пармезан и лимонова кора, накълцания магданоз и подправете.
Разделете плънката на 4 равни части и я разпределете под кожата на бутчетата. Подсолете ги, поръсете с черен пипер и подредете в тава.
Изпечете в сгорещена на 230 градуса фурна за около половин час (докато кожата стане хрупкава).
Поднесете готовите бутчета с гарнитура от пресни зеленчуци.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Пилешки бутчета с плънка от пармезан и хляб