Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с плънка от пармезан и хляб

Пилешки бутчета с плънка от пармезан и хляб

Пилешки бутчета с плънка от пармезан и хляб - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета без кост

За плънката:

  • 1 връзка магданоз
  • 1-2 неголеми филии бял хляб
  • 1/4 чаена чаша пармезан (или кашкавал)
  • 1 супена лъжица настъргана лимонова кора
  • по 1/4 чаена лъжица смлян черен пипер и сол

 

Начин на приготвяне:

Изсушете леко хляба във фурната или използвайте тостер за целта. Натрошете филиите или смелете в блендер.

Смесете трохите с настърганите пармезан и лимонова кора, накълцания магданоз и подправете.

Разделете плънката на 4 равни части и я разпределете под кожата на бутчетата. Подсолете ги, поръсете с черен пипер и подредете в тава.

Изпечете в сгорещена на 230 градуса фурна за около половин час (докато кожата стане хрупкава).

Поднесете готовите бутчета с гарнитура от пресни зеленчуци.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлХранене при...Здравни съветиДиетиАнкети