Пилешки бутчета с песто от аншоа и зелен лук

Необходими продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 1 чаена лъжица сол
- черен пипер
- 5 супени лъжици зехтин
- 5 филета аншоа, нарязани на ситно
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица оцет или вино шери
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
Откъснете голям лист фолио и пригответе един тежък тиган (освен този, който ще използавте за готвенето).
Затоплете чугунен тиган с 1 супена лъжица зехтин, подправете месото със сол и черен пипер.
Поставете бутчетата с кожата надолу в сгорещения съд. Отгоре сложете листа фолио и притиснете с тежкия тиган. Гответе за около 10 минути, като намалите степента на котлона.
Междувременно смесете аншоата с оцета, чесъна, магданоза и щипка сол. Разбъркайте добре и прибавете останалия зехтин, горчицата, оцета и лука. Посолете на вкус.
Махнете тигана и фолиото от месото и с шпатула внимателно отлепете кожата от дъното на съда. Обърнете месото и продължете да готвите до готовност, за още 1-2 минути.
Сервирайте хрупкавите бутчета с пестото от аншоа и зелен лук.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
Коментари към Пилешки бутчета с песто от аншоа и зелен лук