Пилешки бутчета с песто от аншоа и зелен лук
Необходими продукти:
- 4 горни пилешки бутчета
- 1 чаена лъжица сол
- черен пипер
- 5 супени лъжици зехтин
- 5 филета аншоа, нарязани на ситно
- 1 скилидка чесън, настъргана
- 1/4 чаена чаша магданоз
- 1 супена лъжица оцет или вино шери
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
Откъснете голям лист фолио и пригответе един тежък тиган (освен този, който ще използавте за готвенето).
Затоплете чугунен тиган с 1 супена лъжица зехтин, подправете месото със сол и черен пипер.
Поставете бутчетата с кожата надолу в сгорещения съд. Отгоре сложете листа фолио и притиснете с тежкия тиган. Гответе за около 10 минути, като намалите степента на котлона.
Междувременно смесете аншоата с оцета, чесъна, магданоза и щипка сол. Разбъркайте добре и прибавете останалия зехтин, горчицата, оцета и лука. Посолете на вкус.
Махнете тигана и фолиото от месото и с шпатула внимателно отлепете кожата от дъното на съда. Обърнете месото и продължете да готвите до готовност, за още 1-2 минути.
Сервирайте хрупкавите бутчета с пестото от аншоа и зелен лук.
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешки бутчета с песто от аншоа и зелен лук