Пилешки бутчета с пащърнак, мед и горчица

Приготвянето на тази рецепта за пилешко с пащърнак ще ви отнеме само 45 минути, а в резултат ще имате 4 порции ароматно ястие, богато на протеини. Да започваме!
Необходими продукти
- 8 пилешки бутчета без кожа
- 350 грама пащърнак, нарязан на пръчици
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 300 милилитра заленчуков бульон
- 2 супени лъжици горчица
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-3 клончета мащерка
Начин на приготвяне
Загрейте половин супена лъжица зехтин в голям тиган. Запържете вътре пилешкото, докато стане златисто. Извадете и оставете настрани.
Добавете останалия зехтин в тигана, изсипете лука и запържете за 4-5 минути, докато поомекне. Върнете пилешкото и добавете нарязания пащърнак.
В малка купа смесете бульона с горчицата и меда. Изсипете ги в тигана и разбъркайте. Подправете с мащерка. Оставете да къкри около 30 минути, докато пилешкото е напълно готово.
Сервирайте готовото ястие, докато е топло. Може да украсите с малко свеж магданоз. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол
Коментари към Пилешки бутчета с пащърнак, мед и горчица