Пилешки бутчета с пащърнак, мед и горчица

Приготвянето на тази рецепта за пилешко с пащърнак ще ви отнеме само 45 минути, а в резултат ще имате 4 порции ароматно ястие, богато на протеини. Да започваме!
Необходими продукти
- 8 пилешки бутчета без кожа
- 350 грама пащърнак, нарязан на пръчици
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 300 милилитра заленчуков бульон
- 2 супени лъжици горчица
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-3 клончета мащерка
Начин на приготвяне
Загрейте половин супена лъжица зехтин в голям тиган. Запържете вътре пилешкото, докато стане златисто. Извадете и оставете настрани.
Добавете останалия зехтин в тигана, изсипете лука и запържете за 4-5 минути, докато поомекне. Върнете пилешкото и добавете нарязания пащърнак.
В малка купа смесете бульона с горчицата и меда. Изсипете ги в тигана и разбъркайте. Подправете с мащерка. Оставете да къкри около 30 минути, докато пилешкото е напълно готово.
Сервирайте готовото ястие, докато е топло. Може да украсите с малко свеж магданоз. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с царевица, ориз и моркови
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пълнено авокадо с пиле и лайм
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
Коментари към Пилешки бутчета с пащърнак, мед и горчица