Панирани пилешки бутчета с мед и слънчогледови семена
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета (средно големи)
- 2 сурови яйца
- 1 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжица прясно смлян черен пипер
- малко брашно и олио
- 1 чаена чаша сурови слънчогледови семена
Начин на приготвяне:
Измийте, отцедете от водата и подсушете бутчетата. Натрийте ги със сол и прясно смлян черен пипер, намажете с половината от меда.
Включете фурната на 180 градуса.
Изсилете малко брашно (няколко супени лъжици) в купа, в друг съд разбийте яйцата.
Оваляйте всяко бутче в брашно, потопете в яйце и повторете панировката.
Запържете в тиган, докато се появи румена коричка, след което подредете пилешкото в тава.
Смесете останалите количества яйца и мед и залейте бутчетата.
Поръсете ги със слънчогледовите семена и изпечете до готовност на месото (около 30-35 минути).
Може да поднесете ястието с гарнитура от туршия, каша от елда или зеленчуково пюре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ladylifestyle.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
Коментари към Панирани пилешки бутчета с мед и слънчогледови семена