Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с чесън, горчица и домати на фурна

Пилешки бутчета с чесън, горчица и домати на фурна

Пилешки бутчета с чесън, горчица и домати на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 2-4 пилешки бутчета без кост (около 400-500 грама общо тегло)
  • растителна мазнина
  • скилидка чесън и глава лук
  • сол и зърна черен пипер
  • 1 домат
  • 1 супена лъжица горчица

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на средна температура (180 градуса). Подгответе си неголяма тава, която подмажете с олио.

Подсушете бутчетата и ги нарежете на малки парчета (колкото кибритена кутийка), сложете в купа, добавете към тях лука и чесъна, налейте олио. Поставете съда във вече горещата фурна.

След 20 минути изсипете домата, нарязан на малки кубчета, при пилешкото и върнете ястието във фурната за още 15 минути.

Може да поднесете с гарнитура от сварени ориз, елда, картофи или паста.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти