Пилешки бутчета с чесън, горчица и домати на фурна
Необходими продукти:
- 2-4 пилешки бутчета без кост (около 400-500 грама общо тегло)
- растителна мазнина
- скилидка чесън и глава лук
- сол и зърна черен пипер
- 1 домат
- 1 супена лъжица горчица
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на средна температура (180 градуса). Подгответе си неголяма тава, която подмажете с олио.
Подсушете бутчетата и ги нарежете на малки парчета (колкото кибритена кутийка), сложете в купа, добавете към тях лука и чесъна, налейте олио. Поставете съда във вече горещата фурна.
След 20 минути изсипете домата, нарязан на малки кубчета, при пилешкото и върнете ястието във фурната за още 15 минути.
Може да поднесете с гарнитура от сварени ориз, елда, картофи или паста.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Пилешки бутчета с чесън, горчица и домати на фурна