Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
Лесна и бърза вечеря, подходяща както за семейството, така и ако очаквате гости. За около 1 час може да сервирате ястието, което е достатъчно вкусно и впечатляващо и за най-капризните, а всички продукти са достъпни - пилешко, пикантна наденица и нахут.
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша стафиди (светли)
- 1/2 чаена лъжица кимион
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- 2 чаени лъжици сол
- 1/4 чаена лъжица кайен пипер (+още за нахута)
- 8 горни бутчета
- 1 чаена лъжица зехтин
- 200 грама чоризо, дребно нарязано
- 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
- 1 малка глава лук, нарязана на полумесеци
- 1/2 чаена чаша сухо червено вино
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- 1/2 чаена чаша оцет Шери
- 1/3 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
Стафидите накиснете в малко топла вода и оставете настрана.
Кимиона, червения пипер, 1 1/4 чаена лъжица сол и лютия пипер смесете в друга купичка. Подсушете бутчетата в хартия и овкусете с микса от подправки.
В голям тиган (или тенджера), изпържете наденицата, след което я прехвърлете (без мазнината) при нахута и разбъркайте. Овкусете с останалата сол и щипка лют пипер, оставете настрана.
Излейте част от мазнината от тигана и изпържете месото само с кожата надолу за 12-14 минути. Прехвърлете го в чиния, като го поставите с изпържената страна нагоре.
В тигана сложете лука и, когато омекне след 3 минути, налейте виното и бульона.
Когато течността заври, добавете бутчетата, като ги поставите с кожата нагоре.
Намалете температурата на котлона и гответе около 10 минути, до готовност на месото.
Междувременно отцедете стафидите и ги добавете към нахута и чоризото.
След като месото е готово, добавете оцета Шери и нахутената смес. Гответе около минута-две. Изсипете магданоза и разбъркайте.
Сервирайте 4 порции.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
Коментари към Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган