Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган

Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган

от 08 ное 2019г., обновено на 14 ное 2019г.
Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Лесна и бърза вечеря, подходяща както за семейството, така и ако очаквате гости. За около 1 час може да сервирате ястието, което е достатъчно вкусно и впечатляващо и за най-капризните, а всички продукти са достъпни - пилешко, пикантна наденица и нахут.

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша стафиди (светли)
  • 1/2 чаена лъжица кимион
  • 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1/4 чаена лъжица кайен пипер (+още за нахута)
  • 8 горни бутчета
  • 1 чаена лъжица зехтин
  • 200 грама чоризо, дребно нарязано
  • 1 консерва от 400 грама нахут, отцеден
  • 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
  • 1 малка глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1/2 чаена чаша сухо червено вино
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • 1/2 чаена чаша оцет Шери
  • 1/3 чаена чаша магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

Стафидите накиснете в малко топла вода и оставете настрана.

Кимиона, червения пипер, 1 1/4 чаена лъжица сол и лютия пипер смесете в друга купичка. Подсушете бутчетата в хартия и овкусете с микса от подправки.

В голям тиган (или тенджера), изпържете наденицата, след което я прехвърлете (без мазнината) при нахута и разбъркайте. Овкусете с останалата сол и щипка лют пипер, оставете настрана.

Излейте част от мазнината от тигана и изпържете месото само с кожата надолу за 12-14 минути. Прехвърлете го в чиния, като го поставите с изпържената страна нагоре.

В тигана сложете лука и, когато омекне след 3 минути, налейте виното и бульона.

Когато течността заври, добавете бутчетата, като ги поставите с кожата нагоре.

Намалете температурата на котлона и гответе около 10 минути, до готовност на месото.

Междувременно отцедете стафидите и ги добавете към нахута и чоризото.

След като месото е готово, добавете оцета Шери и нахутената смес. Гответе около минута-две. Изсипете магданоза и разбъркайте.

Сервирайте 4 порции.

Още по темата:
  • Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
  •  Пилешко желе с шунка и зеленчуци Пилешко желе с шунка и зеленчуци
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
  • Желирани пилешки валентинки Желирани пилешки валентинки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
    www.framar.bg 
    на 19 August 2025 в 01:49
    Коментирайте "Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
  • Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
  • Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
  • Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
  • Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
  • Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
  • Пиле с картофи, лук и гъби в млечен сос
  • Карамелизирани пилешки бутчета
  • Пилешка яхния с ечемик и картофи
  • Пилешка яхния със спанак и картофи
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 12 часа и 31 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 15 часа и 53 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival