Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук

Необходими продукти:
- 3 пилешки бутчета, разполовени
- 4 големи картофа, добре измити и нарязани
- 2 малки глави червен лук, нарязани на четвъртинки
- 5 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица италианска подправка
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- сол и прясно смлян черен пипер
- 1 кубче пилешки бульон, натрошено
- 3-4 супени лъжици олио
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
Начин на приготвяне:
- Изплакнете пилешките бутчета под студена течаща вода и ги подсушете с кухненска хартия.
- Подредете ги в тавичка и около тях разпределете картофите и чесъна.
- Поръсете със сол, прясно смлян черен пипер, натрошеното кубче бульон, червения пипер и италианската подправка.
- Добавете зехтина, разбъркайте добре и охладете в продължение на 30 минути, за да се мариноват.
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- Печете ястието в продължение на 25 минути, добавете нарязания червен лук и намалете температурата на фурната до 180 градуса.
- Гответе още 25 минути или до пълна готовност на месото и картофите.
- Поднесете пилешките бутчета топли, гарнирани с картофи и печен лук и поръсени с нарязан зелен лук.
Приятен апетит!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Намалете високата температура със суров картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени усмивки
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
Коментари към Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук