Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал

Необходими продукти:
500 грама елда
6 пилешки бутчета
2 глави лук
2 моркова
150 грама кашкавал
1 супена лъжица заквасена сметана
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете бутчетата, морковите и лука обелете, почистете елдата и я измийте.
Разрежете бутчетата на две части, овкусете ги със сол и подправки, добавете сметаната и разбъркайте добре.
Нарежете лука ситно, морковите настържете с помощта на едро ренде и запържете зеленчуците до златисто в нагорещено олио.
Изсипете елдата в тава, заравнете слоя и го залейте с 1,5 чаени чаши подсолена вода.
Отгоре разпределете запържените зеленчуци.
След това подредете бутчетата.
Поръсете ги с настъргания кашкавал.
Изпечете ястието в предварително загрята фурна при температура от 200 градуса за около час.
Добър апетит!
Снимки: rutxt.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
Коментари към Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал