Пилешки бутчета с домати и кашкавал
Необходими продукти:
- 4 пилешки бутчета, горната част /около 800 грама/
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 400 грама домати от консерва, отцедени и намачкани
- 1 чаена чаша чери домати
- 750 грама картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- сол и черен пипер
За дресинга:
- 2 супени лъжици листа от прясна мащерка, нарязани на ситно
- 1 супена лъжица листа от розмарин, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 3 супени лъжици червено вино
- 3 супени лъжици зехтин, студено пресован
- 1/2 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Сварете картофите до полуготовност и ги надупчете с вилица - по този начин ще се овкусят по-добре от дресинга. Подправете ги със сол и черен пипер.
- Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер и ги запържете в зехтина в голям тиган на средно силен огън за около 3 минути от всяка страна.
- Прехвърлете ги в глинен съд за печене и разпределете картофите около тях.
- Отгоре изсипете намачканите домати и подправете със сол и черен пипер.
- Поръсете с дресинга, разпределете чери доматите и печете около 20 минути или до пълна готовност на пилешкото месо.
- Извадете от фурната, поръсете с кашкавал и запечете за 5 минути, докато се разтопи.
- Оставете пилешките бутчета да си починат в глинения съд поне 5-10 минути, преди да ги сервирате.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
- Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
- Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
- Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пилешки бутчета с нахут и чоризо на тиган
Коментари към Пилешки бутчета с домати и кашкавал