Пилешки бутчета с джинджифил и кокосово мляко
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша кокосово мляко
- 1 супена лъжица къри паста
- 1 стрък лимонова трева (отстранете твърдия външен слой, а вътрешността намачкайте)
- 2,5 сантиметра корен от джинджифил, обелен и настърган
- 4 пресовани скилидки чесън
- 2 пилешки бутчета
- сол и черен пипер
- кокосов чипс, кориандър, сварен ориз и лимонови резени за сервиране
Начин на приготвяне:
Смесете кокосовото мляко с къри пастата и ги сложете на тиган, да се загреят. Добавете лимоновата трева, джинджифила и чесъна. Оставете за 3-4 минути на котлона.
Подправете със сол и черен пипер пилето (не прекалявайте със солта, тъй като къри пастата често е доста солена). Сложете го в тавичка и полейте с кокосовата смес. Печете на 180 градуса за около 60 минути, като от време на време поливайте със соса.
Сервирайте месото, като във всяка порция добавете от соса, кокосовия чипс, ориз и кориандър. Поднесете с няколко резена лимон.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
Коментари към Пилешки бутчета с джинджифил и кокосово мляко