Пилешки бутчета с бяло вино, гъби и моркови
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
200 грама гъби
4 - 5 моркова (зависи от големината им)
няколко скилидки чесън
кора от лимон
100 милилитра бяло вино
магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте добре бутчетата и им направете по няколко разреза, в които сложете парчета лимонова кора и нарязан чесън. Подредете в тава, налейте 100 милилитра бяло вино (може и малко вода). Печете в продължение на 30 минути при 200 градуса, след което добавете гъбите, нарязаните на пръчици моркови и обърнете месото. Върнете във фурната до пълна готовност на всички продукти. Когато извадите бутчетата, поръсете с нарязан магданоз и поднесете с бяло вино.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Печени пилешки бутчета с кашкавал
- Пилешки бутчета със зеленчуци в буркан
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
Коментари към Пилешки бутчета с бяло вино, гъби и моркови