Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал

Необходими продукти:
5 пилешки бутчета
1,5-2 кг картофи
850 гр консервиран ананас
200 гр майонеза
200 гр кашкавал
1 яйце
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на тънки кръгчета и подредете плътен ред от тях в тава, подмазана с масло (да покрият дъното). След това сложете месото и добавете 2/3 от всичките картофи. Подправете на вкус. Следва слой ананас и останалите картофи. Налейте малко от сока на ананаса от консервата (съвсем мъничко) и отново подправете със сол и пипер. Поръсете всичко това с настърган кашкавал, отгоре сложете смес от яйцето и майонезата и поставете във фурната да се изпече до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
- Пиле с картофи, лук и гъби в млечен сос
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
- Пилешка яхния със спанак и картофи
Коментари към Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал