Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
Необходими продукти:
5 пилешки бутчета
1,5-2 кг картофи
850 гр консервиран ананас
200 гр майонеза
200 гр кашкавал
1 яйце
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете картофите на тънки кръгчета и подредете плътен ред от тях в тава, подмазана с масло (да покрият дъното). След това сложете месото и добавете 2/3 от всичките картофи. Подправете на вкус. Следва слой ананас и останалите картофи. Налейте малко от сока на ананаса от консервата (съвсем мъничко) и отново подправете със сол и пипер. Поръсете всичко това с настърган кашкавал, отгоре сложете смес от яйцето и майонезата и поставете във фурната да се изпече до готовност.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Глазирани пилешки бутчета на тиган
- Пилешки бутчета с картофи, чесън и лук
- Пилешко желе с шунка и зеленчуци
- Пилешка яхния с ечемик и картофи
Коментари към Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал