Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета със зеленчуков сос и маслини

Пилешки бутчета със зеленчуков сос и маслини

Пилешки бутчета със зеленчуков сос и маслини - изображение

Необходими продукти за две порции:


  • 2 пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • половин връзка пресен лук
  • 2 меки домата
  • 1 морков
  • 100 грама пресен спанак, нарязан
  • 150 грама зелени, червени и черни маслини
  • 50 грама каперси
  • 1 патладжан
  • сол, черен и червен пипер
  • 50 милилитра бяло вино
  • 50 грама краве масло
  • 5 грама чесън на прах
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • зехтин за запръжка


Начин на приготвяне:


В тенджера налейте вода и сварете бутчетата до полуготовност. Почистете бульона от пяната, прецедете и отделете 200 милилитра от него. Измийте и охладете бутчетата, сложете ги в тава и намажете със смес от разтопено масло, чесън на прах и пушен червен пипер.

Загрейте зехтина и запържете наситнен стар и пресен лук, настъргани домати, нарязан ситно морков и спанак. Почистете и нарежете патладжана, прибавете го към зеленчуковата смес. Добавете каперсите, маслините, налейте виното и подправете със сол, черен пипер и червен пипер. Налейте бульона.

Задушете зеленчуците за 5 минути и ги разпределете в тавата при месото.

зеленчуков сос

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете ястието за 20 минути. Охладете, разсипете в чинии и поднесете.

 

Добър апетит!

Източник: www.foodgal.com

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноДиетиХрани и ястияЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлНовиниАнкетиСнимкиАлтернативна медицинаЛечения