Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

от 15 авг 2016г.
Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица студено пресован зехтин
  • 8 пилешки бутчета, само горната част
  • фина морска сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 голяма глава червен лук, нарязана на ивици
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 малка чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на ситно
  • 4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
  • 1/2 чаена чаша бяло вино
  • 1 чаена чаша зелени маслини, почистени от костилките и нарязани на четвъртинки
  • 1 лимон, прясно изцеден и кората настъргана на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
  • Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер и поставете 4 от тях в тигана с кожата надолу.
  • Запържете ги в продължение на 5-6 минути до златисто кафяв цвят, внимателно обърнете и гответе още 3-4 минути.
  • Извадете готовите бутчета в чиния и повторете с останалите.
  • В същия тиган сотирайте лука за около 3-4 минути.
  • Добавете чесъна, чушката и 2 супени лъжици магданоз. Разбъркайте и гответе още 4 минути.
  • Върнете всички бутчета в тигана, като ги поставите с кожата нагоре.
  • Залейте с половината вино и оставете ястието да къкри, докато по-голямата част от виното се изпари.
  • Обърнете пилешките бутчета и добавете маслините, настърганата лимонова кора и останалото вино.
  • Намалете силата на котлона и гответе в продължение на 10 минути.
  • Прибавете лимоновия сок, обърнете бутчетата и увеличете силата на котлона. Гответе още 5 минути или до пълна готовност на пилешкото месо.
  • По желание можете да запечете ястието в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 3-4 минути.
  • Разпределете пилешките бутчета в чинии и ги гарнирайте със соса.
  • Поднесете ги топли, поръсени с останалия пресен магданоз.

Приятен апетит!

Снимка: williams-sonoma.com

Още по темата:
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
  •  Пилешко желе с шунка и зеленчуци Пилешко желе с шунка и зеленчуци
  • Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
  • Желирани пилешки валентинки Желирани пилешки валентинки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 21:23
    Коментирайте "Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
  • Пилешка яхния със спанак и картофи
  • Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
  • Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
  • Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
  • Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
  • Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
  • Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
  • Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2019 дни, 9 часа и 6 мин.

Откъде купувате пилешко месо?

преди 2947 дни, 5 часа и 36 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 5 часа и 7 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 12 часа и 8 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 4 часа и 25 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 3 часа и 50 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ЕНАП H таблетки * 20 KRKA

ДЕТСКИ АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ HS-20C

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ВЪЗРАСТНИ + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА желирани * 60 ФОРТЕКС

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:07:17

ТАМИФЛУ капсули 75 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:06:38

НАЗОПАС капки за нос 0.25 мг / мл 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:05:34

БИЗОР таблетки 5 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:03:48

РЕСПИВАКС таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:02:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival