Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

от 15 авг 2016г.
Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица студено пресован зехтин
  • 8 пилешки бутчета, само горната част
  • фина морска сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 голяма глава червен лук, нарязана на ивици
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 малка чушка халапеньо, почистена от семките и нарязана на ситно
  • 4 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
  • 1/2 чаена чаша бяло вино
  • 1 чаена чаша зелени маслини, почистени от костилките и нарязани на четвъртинки
  • 1 лимон, прясно изцеден и кората настъргана на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
  • Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер и поставете 4 от тях в тигана с кожата надолу.
  • Запържете ги в продължение на 5-6 минути до златисто кафяв цвят, внимателно обърнете и гответе още 3-4 минути.
  • Извадете готовите бутчета в чиния и повторете с останалите.
  • В същия тиган сотирайте лука за около 3-4 минути.
  • Добавете чесъна, чушката и 2 супени лъжици магданоз. Разбъркайте и гответе още 4 минути.
  • Върнете всички бутчета в тигана, като ги поставите с кожата нагоре.
  • Залейте с половината вино и оставете ястието да къкри, докато по-голямата част от виното се изпари.
  • Обърнете пилешките бутчета и добавете маслините, настърганата лимонова кора и останалото вино.
  • Намалете силата на котлона и гответе в продължение на 10 минути.
  • Прибавете лимоновия сок, обърнете бутчетата и увеличете силата на котлона. Гответе още 5 минути или до пълна готовност на пилешкото месо.
  • По желание можете да запечете ястието в предварително загрята до 220 градуса фурна за около 3-4 минути.
  • Разпределете пилешките бутчета в чинии и ги гарнирайте със соса.
  • Поднесете ги топли, поръсени с останалия пресен магданоз.

Приятен апетит!

Снимка: williams-sonoma.com

Още по темата:
  •  Пилешко желе с шунка и зеленчуци Пилешко желе с шунка и зеленчуци
  • Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна Макарони с мариновани пилешки бутчета и кашкавал на фурна
  • Домашен пилешки колбас с чесън и желатин Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
  • Желирани пилешки валентинки Желирани пилешки валентинки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:11
    Коментирайте "Пилешки бутчета на тиган с лук и маслини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
  • Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
  • Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
  • Пилешки бутчета с патладжани в соева марината
  • Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
  • Пилешки бутчета с макарони и зеленчуци
  • Пиле с картофи, лук и гъби в млечен сос
  • Карамелизирани пилешки бутчета
  • Пилешка яхния с ечемик и картофи
  • Пилешка яхния със спанак и картофи
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 53 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival